петък, 31 март 2023 г.

ЕВОЛЮЦИОННОТО ХРАНЕНЕ



В настоящия преходен период за Земята, подготвяйки се за преминаване от 3-то към 4-то измерение, е необходимо ние хората да извършим наложителни промени, така че да бъдем в синхрон с Новите Енергии.


Една от тези промени касае начина ни на хранене. Архетипно за този етап от своята еволюция човечеството е било предвидено да бъде преминало вече към Еволюционно хранене, базирано изцяло на растителна храна.


Очаквало се е хората да са извисили своето съзнание до такава степен, че да осъзнаят и надмогнат първичната си и инстинктивна природа, която е в основата на консумирането на месо и риба.


Поради неправилно използване на свободната воля обаче това не се е случило, и болшинството продължава да се придържа към този насилствен за животните и едновременно с това нездравословен начин на хранене. Жестокото отношение към животните и убиването им за храна на човека, на този етап от еволюцията ни, се оказва в нарушение на космическите закони и създава огромен кармичен дълг за човечеството.


От друга страна съществуват многобройни научни изследвания, доказващи връзката между редица съвременни заболявания и консумирането на животински продукти. За съжаление тези изследвания не получават необходимата гластност, тъй като са против интереса на големите индустрии.



Водещ в Еволюционното хранене е принципа на коопериране между отделните царства: минерално, растително, животинско и човешко. Това означава най-еволюиралото, в случая човешкото, да създаде необходимите условия, в които останалите да завършат успешно своя еволюционен цикъл в съответната форма. 


При растенията и минералите това се случва, когато те освободят своята деликатна есенция, а тя от своя страна подхранва нашето фино тяло. Но това е възможно да се случи само при наличието на следните фактори:

чрез храната да попаднат в пространство на по-високо еволюирало същество;

3-те тела на това същество (физическо, ментално и емоционално) да бъдат в пълна хармония и неутралност;

храната да се приема в мълчание, и с осъзнатост;

всяка хапка да бъде сдъвквана бавно, от 50 до 80 пъти;


Това означава, че разговорите по време на хранене, както и гледането на телевизия, четенето на книги, бързото неосъзнато хапване “на крак”, пречат на този процес и растенията и минералите не могат да освободят своята есенция. Това от своя страна забавя тяхната еволюция, и ние сме причината. 




В днешно време болшинството от хората приемат храната единствено с мисъл за себе си: кое е най-здравословно за тях, кое им е най-вкусно и любимо, от какво има нужда тялото им - т.е. все егоистични причини.

Докато при Еволюционното хранене основната мисъл не е задоволяване на индивидуалните нужни на човек, а най-вече създаване на подходящи условия за еволюция на всички царства, участващи в Церемонията на храненето. 

За да се случи това, необходимо е разширяване на съзнанието ни, при което да започнем да възприемаме Творението като едно цяло. Да видим и почувстваме свързаността на всички и всичко.

С приема си на животински продукти човечеството всеки ден увеличава своя кармичен дълг по отношение на растенията, минералите и животните. В личен план това забавя и индивидуалната ни еволюция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...