сряда, 2 януари 2019 г.

Истинската ти същност




За известно време във вашия свят винаги ще има хора, които няма да харесват това, което имаш да кажеш, и няма да ти позволяват да бъдеш себе си. И знаеш ли защо? Защото когато изявяваш напълно истинската си същност, ти непрекъснато напомняш на тези, които не го правят, че те не реализират напълно себе си, а те не обичат да им напомнят за това!

В същото време, това е най-голямата услуга, която всъщност можеш да им окажеш. Защото най-малко чрез своя пример ти им даваш възможност да видят чрез теб, че могат да изберат да бъдат в по-голяма степен себе си, макар и да не го правят. 




Като изневеряваш на себе си, 
ти им отнемаш тази възможност. Ти само затвърдяваш техния избор да се страхуват да бъдат верни на себе си. 

И така, в началото те могат да се съпротивляват, когато видят пример, защото изхождайки от отрицателно състояние, те виждат нещата само в отрицателна светлина. С други думи, те като че ли ти казват: „Ти ми натриваш носа по повод на това, което се страхувам да направя, и аз те мразя за това”.

Затова идеята е, че те тръгват от дадено отрицателно състояние и това е единственият начин, по който виждат нещата. А колкото до теб, колкото си по вярна на себе си, толкова по състрадателна и безусловно любвеобилна ще бъдеш и може би, може би евентуално, те ще се изморят да бъдат такива темерути и може да си кажат: „А бе, знам ли, ако това се получава при нея, може би ще се получи и при мен”. 

И тогава ти си им предоставила възможност да направят различен избор, но ако се въздържаш, ти само подкрепяш същия страх у тях и все едно, че им казваш: „Вие сте си много добре така. И аз съм като вас”. Нещастието обича компания.

Чрез Маргарита Сояновска

Споделете това вдъхновение ако ви е харесало.
Имате възможност да се посетите  INside йога студио
 за Йога курсове, йога терапиия или индивидуални занимания. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...