понеделник, 11 юни 2018 г.

4 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА


Скъпи приятели, заповядайте да отбележим заедно

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЙОГА


КОГА: 21 ЮНИ  - четвъртък от 6:00 до 7:30 ч. сутринта
КЪДЕ: на ул. „13 Март“  - ИНсайд йога студио


На открито във вътрешния двор 
където се намира студиото, 
практиките ще се проведат на английски език. 
Носете си постелка и всичко необходимо за комфортната ви практика

Водещ: Ханс Гаруда Чаитаня
На закрито в самото студио горе
практиките ще са на български език – нямате нужда от постелки

Водещ: Светла Георгиева - Савикалпа

Свами Ниранджананада Сарасвати дава програмата заедно с практически насоки за цялата година. Точно в определеното време ще се съберат групи на много места по цял свят и ще я изпълнят едновременно.

ВХОД СВОБОДЕН

Лятното слънцестоене притежава мистична сила. 21 юни е най-дългият ден в годината в Северното полукълбо, когато светлината доминира над тъмнината, така както мъдростта на йога - над невежеството и страха.


Не само в йога, но и в много традиции хората посрещат изгрева и изпълняват обредни ритуалиСлънцето е древен символ, един от основните в човешката цивилизация. То е източник на живот, обожествявано е от всички култури.

СВЕТОВНАТА ОБЩНОСТ ОТБЕЛЯЗВА 
ЧВТВЪРТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА

На 11 декември 2014 Общото събрание на ООН прие резолюция, по силата на която 21 юни става Международен ден на йога. Предложението е дадено за първи път от министър-председателя на Индия Шри Нарендра Моди в обръщението си към световната общественост: „Йога въплъщава единението на тялото и ума, на мисълта и действието, на ограничението и удовлетворението; йога е хармонията между човека и природата, и сама по себе си е холистичен подход към здравето и благоденствието.”


Нека използваме енергийния заряд на този ден като го превърнем в празник за тялото и душата. Миналата година се получи много красиво преживяване.

Много моля, пишете ми ако искате да дойдете, както и дали за заниманието на Български или английски език,  за да знам как да организираме пространството.

Очакваме ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Силата на Война е в неговата мекота

  В умението да приема и да прощава Да приема другите с техните недостатъци Такива, каквито са Защото е приел и е интегрирал собствената...