понеделник, 31 октомври 2016 г.

Търсете своите хора

Търсете хора, които са страстни, силни и щастливи… Те са като звездите, докато не вдигнеш глава, няма да ги видиш. А когато погледът ти потъне в звездното мляко, разбираш, че са безчет.

Търсете своите хора. Тях също ги боли и ги е страх. Те също имат черни дни, грешки и сривове, но са готови да минат през страха си. Те влияят на живота и му задават собствено темпо. В някои неща са много добри, в други – не толкова. Те не завиждат и не се оплакват. Те с благодарност срещат подаръците на съдбата и си отдават дължимото за това, че късметът им се е усмихнал.

Търсете верните и честните. Тези, които няма да крият злобата и сълзите си зад лицемерна самодоволна усмивка. Те казват това, което мислят – дори понякога да е неприятно или да улучва право в сърцето. Затова пък е честно. Не със злоба, а от любов.

Търсете тези, които се радват искрено, смеят се гръмко и свободно, мелодично и заразно. Търсете тези, които не крият и не се срамуват от веселието си.

Търсете тези, които може да се обичат вечно. Търсете тези, които си струва да обичате и които заслужават вашата любов. Тези, с които ще съедините две езера и ще получите море. Търсете тези, които преливат от живот. Те са запазили детското у себе си и крачат през живота с вяра в доброто. Те виждат всичко – и черното, и бялото, но живеят заради жълтото, червеното, небесносиньото…

Търсете ги. Нужно е просто да вдигнете глава.

Автор: Ернесто Бонивур

Източник: sobiratelzvezd.ru / Превод за myvelikoturnovo.co Ивелина Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...