понеделник, 18 януари 2016 г.

Трансформиране и освобождаване на негативни емоции



За мен изминалата година беше година на сбъднати мечти и толкова много невероятни преживявания, които дори не можех да си представя във въображението си, камо ли да мечтая. 




В същото време, както и всеки един човек живеещ по законите на дуализма в този физически план преминах през изключително трудни моменти, изпитания и лична драма.

 През последните години огромна маса от моята негативна природа се прояви така, че трябваше да се изправя пред себе си и да успея да намеря възможност да продължа да живея и работя, независимо от хаоса в собствената ми глава. 



   Една част от емоциите складирани още от ранното ми детсво, ученическите и младежките години вече не можеха да стоят потискани и излизаха на повърхността. Много от комплексите ми, идващи от възпитанието и средата ми пречеха да се изразявам  дотолкова, че повече не исках да ги толерирам нито ден.
 
Осъзнавах океана от мисловен поток на негативизъм в съзнанието си и как вътрешните ми ограничения предизвикват депресия, дълбоки разочарования и отчаяние, неприемане, изолация, страхове, гняв, ревност, завист и всичко което е присъщо на човешката природа. Наблюдавах как всяка отрицателна  мисъл и отхвърляне мигновено се материализира в емоционална реакция, която предизвиква спазъм и болка във физическото ми тяло.


 

 Същевременно всеки ден се срещам с хора, които страдат в много, много по-голяма степен от мен, просто защото не полагат  усилия по посока преодоляване на негативизма. В повечето случаи обвиняваме някой друг или външните обстоятелства за нашето нещастие. 




Отказваме да приемем собствената си тъмна стана и търсим изход в неща, които ни доставят удоволствие, за да компенсираме болката. Така живеем в един кръг на зависимости и сме обладани от илюзиите на очаквания нещо хубаво да се случи, някой да се появи с когото да избягаме, да се махнем, да променим средата, което да ни спаси от мизерията. 






 Посвещавайки изцяло живота си в търсенето на спокойствие и хармония, бих искала да споделя част от опита който имам по посока балансиране на ума и емоциите и как мечтите на човек могат да се превърнат в реалност. Между Коледа и Нова година прекарвайки 10 дни в пълно мълчание и опит за медитация си обещах, че непременно трябва да направя нещо и за другите, които търсят път към едно по-нормално съществуване. 




С такава мотивация ви каня на йога уикенд на 24 януари 2016 неделя  на тема „Трансформиране и освобождаване на негативни емоции“. 


Предвиждаме да работим с цялата гама различни степени емоции  от отчаяние, безсилие и депресия през страх, несигурностм вина, тревожност, завист, омраза, ярост, обвиняване, тревога, съмнение, разочарование, раздразнение, неудовлетвореност, песимизъм и да се издигнем до най-висшите емоции на ентусиазъм, радост, любов, признателност, благодарност, свобода.


Програмата включва:
йога асани и дихателни практики, медитации,
ритуали, теория, дискусии, йогийска храна, чай


10:30 Запознаване и представяне
11:00 Йога практики
12:00 Теория ; Визуализации и медитации
13:15 Обяд, дискусия, въпроси
14:30 Йога Нидра
15:00 Практики за ритуално освобождаване на негативни емоции
16:00 Огнена церемония с мантра за лечение и трансформация
16:40 Групова медитация на благодарност, с пожелание за позитивизъм, щастие и успех за всички хора по света
17:00 Масала чай и халва; споделяне, въпроси
18:00 Карма йога

И тъй като Вселената беше изключително щедра към мен, ми се иска да не слагам фиксирана цена за уикенда, а да бъде на базата на дарение. Нека всеки да остави толкова, колкото прецени. Така тези, които имат по-голяма финансова възможност, ще могат да подпомогнат други, съвсем непознати за тях хора, които имат нужда от подкрепата на йога, но не биха могли да си го позволят материално. Убедила съм се, че парите са енергия, при която даването на материален план обуславя получаването неща в много по фин план.

Ако някой иска да дойде в събота следобед  да помогне при готвенето, почистването и подреждането на студиото, е добре дошъл. Това е практика на безкористно служене и също има много положителен трансформиращ ефект. 

Местата са ограничени, затова много моля, изпращайте ми желанието си за участие на личния е-мейл.Ако някой не може да си отдели целия ден, може да се включи и по-късно, в момент когато му е удобно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...