понеделник, 23 ноември 2015 г.

“ Опознай сърцето си“



Вчера след бурята, която изчисти енергийното пространство около София имахме благословията на Висшите сили. Прекрасната дъга над града ни показа, че сме в синхрон с енергията на Създателя. Дъждът изми ненужните ментални и емоционални блокажи и днес слънцето отново ни дарява с радост и вяра, че светът може да е красив и спокоен. 



Семинарът ‚“ Опознай сърцето си“ този уикенд както винаги ни пренесе в едно измерение в което осмисляш ценностите си и се настройваш към Истинската си същност по един философски, но и практически начин. 

Свами Шивамурти е един от най-обаятелните и харизматични лектори, които съм срещала. Тя предава йогийското познание не само с мъдрост дълбочина, всеобхватност, но тя винаги звучи изключително съвременно. Умее да напипва най-нежната струнка на душата и ти дава отговора, който търсиш в момента. Тя е олицетворение на стил и елегантност, сдържаност, умереност. Начина по който се владее в неочаквана ситуация е абсолютен пример за духовните и постижения. 
 Тя цитира Аристотел като мотивация за темата на семинара: „Образованието на ума без образованието на сърцето не е никакво образование".



С радост споделям частица от вдъхновяващите и послания: 

През изминалия век учените и психолозите са се фокусирали върху това как функционира човешкия мозък и ум. Но в настоящия век фокусът е върху сърцето.

Ние живеем в поле на електромагнитни вълни, които се разпространяват чрез нашите мисли, медиите, социалните мрежи  като фейсбук например. Сърцето излъчва огромно електромагнитно поле в цялата слънчева система и отвъд нея. В електромагнитното поле около нас се кодира всичко, което изпитваме. Затова веднага се повлияваме от настроението и енергията на хората с които сме в контакт и общуваме. 

Всеки индивид е отговорен за собствените си мисли и емоции, които изпраща към околната среда. 

Зaконът на кармата работи на всички нива посредством библейската мъдрост: "Каквото посееш, това ще пожънеш“. Ако се чувстваме смазани, потиснати, тревожни – наша е отговорността да променим това състояние. Ако сме в радостно, весело настроение привличаме подобни ситуации и хора.  Важно е да трансформираме негативните емоции в позитивни, но най-напред трябва да  осъзнаем и приемем, че имаме негативни емоции и чувства. 

Затова е необходимо да се обърнем към интуитивния интелект на сърцето. 
 
Днес учените вече са доказали, че сърцето е мощен инструмент за обработка на информация, а не само мускул с артерии и вени. Обемът на информация, който сърцето изпраща към мозъка е по-голям от този, който мозъкът изпраща към сърцето.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...