сряда, 23 юли 2014 г.

Предпазване от лоши сили



Свами Сатядхарма отговаря на въпроса: 
„Можете ли да кажете нещо за предпазването от лоши сили? 


  – Аз мисля, че тази идея за предпазването от негативни сили трябва да се възприеме вътрешно. Защото истинската негативност, която ни пречи в живота е вътрешната. Затова се нуждаем от способността да откриваме собствената си негативна енергия, нашите собствени негативни възприятия и проекции и да видим как те ни блокират във всички направления в живота. 

Ние винаги обвиняваме за негативността човека отвън, външната ситуация, работата, правителството и ако не е едно от тези неща ще е нещо друго отвън. 

Но всъщност всички тези неща - човека отвън, външната ситуация, работата, правителството- те реално не въздействат на ума ни вътрешно. Те остават някъде навън. Те не влизат вътре в нас. Но вашата собствена негативност остава вътре, живее вътре, поемате я, за да си легнете вечер с нея и да се събудите сутрин с нея. Така че истинската негативност, с която трябва да се справим е нашата собствена. Йога казва – Не се опитвайте да промените света. Просто променете себе си. Вие нямаме силата  да промените света, така че не се опитвайте. Но имате силата да промените себе си. Използвайте помощта на йога и започнете днес. Това е единственият начин. 

Всяка йога практика една по една, по една ни учи да се справяме с негативността вътре в нас, с всички неща, които носим в нас и ни влияят вътрешно. 

Като практикувате различни видове йога ще осъзнаете негативността вътре в себе си и постепенно ще я трансформирате. Ще станете позитивен човек. И един позитивен човек оказва чудесно влияние върху семейството си, обществото, в работата. Каква е  истинската цел на йога за нас днес?- Да станем позитивен човек. Това е истинският резултат от йога. "

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...