петък, 5 септември 2014 г.

Човешкото здраве и Медицината



 Свами Сатянанда Сарасвати

Не бива да си мислим, че медицината може да ни даде здраве. Здравето винаги е един позитивен аспект, а не негативен. Когато вземате хапче, за да си осигурите дълбок сън, резулатът от такъв сън е с негативни качество. 

Ако искате да преодолеете безсънието по позитивен начин, трябва да промените своята среда, да отидете в планината за кратка ваканция, да правите някакви упражнения, да потичате малко – така ще можете да спите добре. Това се нарича позитивно здраве.
Вместо да вземате лекарство, когато не ви се яде, възползвайте се просто да постите един ден - това е позитивно здраве. Но ако вземете някакво хапче и се нахраните – това е негативно здравословно състояние. 

Негативното здравословно състояние е абсолютно ненадеждно. То може да се влоши всеки момент. Позитивното здравословно състояние е напълно сигурно и вие не трябва да разчитате на външни посредници. 

Може би знаете или не, но вашето тяло може само да си произвежда своите собствени антибиотици, кортизон, адреналин и така нататък. Ние единствено трябва да открием средствата за проникване в нашия вътрешен източник. 

Най-елементарния начин да постигнем това,  е като гладуваме веднъж седмично или на две седмици. Ако ви е много трудно да гладувате, тогава минете на диета без сол или се въздържайте от животински продукти, включително мляко, сирене,  масло за известно време.
По този начин токсините се изчистват и същевременно изчезват причините за заболяванията. 

След като веднъж тялото се изчисти от токсини, естествените антитела ще се задействат. 

Следователно, с цялото ми уважение към медицинската наука, аз мисля, че тя трябва да се прилага само в спешни случаи. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...