четвъртък, 29 август 2019 г.

Изчистване на пристрастяване


Един от най-трудните аспекти на работата със Себе си е да изчистиш пристрастяването. Всичко, на което разчитаме като на притъпяващо болката решение или разсейване, може да се определи като зависимост.


Първото предизвикателство е да ги идентифицираме. За да направим това, е необходимо да се научим да се чувстваме добре в собствената си компания и да отделим време за навлизане навътре. Някои подценявани форми на зависимост са привидно безвредни като това да се нуждаеш от няколко чаши кафе на ден, за да функционираш адекватно и да оставаш бодър, или да разпускаш в края на всяка седмица с алкохол или дрога. Други форми включват незабавното удовлетворение като твърде много секс/мастурбация или някои пристрастяващи храни.


Умереността определено е чудесен начин, но общественото определение за нормалност е основано на прекалена консумация, така че е лесно да рационализираме и да считаме за нормално поведението си, защото всички други го правят.

Стресът, предизвикан от опита незабавно да се отрежат нещата, често може да предизвика повече вреда, отколкото самото пристрастяване, но всеки трябва да се опита да идентифицира зависимостите си една по една, а после да прекрати връзката с тези външни "помощни" средства, за да се върне към баланса.

Много от зависимостите ни са проявления на неразрешени аспекти от психиката ни и до момента, когато пожелаем да застанем лице в лице с демоните си, те ще продължават да се натрупват вътре в нас и да създават болестно състояние.


~ Sam Rivers
по материали от интернет
все още има места за практиките на тема:

Чистене на енергийни обвързвания за освобождаване от стари карми

за повече информация: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...