сряда, 3 август 2016 г.

Йога уикенд на тема: „Муладхара Чакра“ с разходка до Южната част на Витоша на 21 август – неделяКаним ви на йога уикенд на тема: „Муладхара Чакра“ на 21 август – неделя.


Муладхара е най-висшата в животинската и първата в човешката еволюция чакра - основната фундаментална чакра, от която започваме нашето развитие. Това е първият център в човешката инкарнация, а същевременно е най-висшата чакра, която животните имат способност да събудят. Муладхара в е свързана с инстинкта за оцеляване, физическа сигурност, здраве, самосъхранение, стабилност, устойчивост, благополучие, благосъстояние, притежание, доверие, връзка с материалния свят, със Земята  с изкарване е задържане на пари, материални ценности и придобивки, с репродуктивната система и сексуалността за създаването на потомство. Когато Муладхара е балансирана човек се чувства заземен, сигурен, стабилен. В обратния случай се усеща тежест, мудност, монотонност, неориентираност, нестабилност, човек изпитва страх и несигурност, умът не може да се фокусира, трудно разсъждава и взема решения, главата сякаш е като балон. Дългото стоене пред компютъра и телевизора, влиянието на медиите, късното лягане, природните катаклизми и личните драми могат да предизвикат такива състояния. Те са част от нашето ежедневие, затова е важно да можем да се справяме с тях. 

Тази тема ще съчетаем с разходка по една от слабо популярните пътеки в южната част на Витоша - да се заредим и балансираме с енергията на елементите земя, вода, слънце, въздух и пространство. Ще практикуваме техники за Коренната чакра – първи енергиен център. Можете да поканите и свои близки, приятели, без ограничение дали хората са се занимавали преди това с йога. Практиките ще са напълно достъпни и много приятни. След това всеки може да си ги прилага. Маршрутът е съвсем поносим за нормални туристи, има изкачване и слизане, в гора покрай река и е много прохладно – абсолютно подходящо за месец август.  Максимум време за ходене без да се включват почивките е около 2 часа в двете посоки. 

Водач на групата ще е Ханс - Гаруда Чайтаня

 
Колкото по-рано тръгнем, толкова по-голям шанс имаме да избегнем навалицата и жегата. Затова е добре да се срещнем в 8:30 ч. на паркинга на стадион Васил Левски, оттам да се разпределим по колите и да потеглим. Необходимо е да носите подходящи дрехи и туристически обувки, шапка, очила и крем за слънце, вода за пиене и всичко за комфортното ви преживяване. 


Ще обядваме на вилата на Ханс - Гаруда Чайтаня в с. Рударци. 


Този път, за да спестим от времето за готвене, предлагаме всеки да донесе само по едно нещо и да си организираме кооперативен обяд. Можете предварително да приготвите за хапване в къщи солено или десерт, да донесете плод или зеленчук за салата. 

Таксата за практиките е 20 лв.   
Тези, които не са със собствен транспорт по 8 лв. допълнително.  


Моля тези, които искат да дойдат да ми изпратят мейл, да напишат дали ще дойдат с кола, има ли свободни места в колата, или не разполагат с транспорт и какво биха донесли за обяд. 

Е-мейл за записване: temsta@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прошка - Групово Тета лечение с Роксана Бънацяну

  Здравейте скъпи приятели! На 14 март е Сирни заговезни и според Християнската Православна Традиция отбелязваме  Прошка . Цялата седмица см...