понеделник, 15 април 2019 г.

Приемането



Намали съпротивлението!

Колкото повече недоволстваш от нещо - ти го увеличаваш и обратното, колкото повече те радва нещо - привличаш ситуации, които те радват.
Противопоставяш ли се на това, което вече си създал оказваш съпротивление, което ще продължи да ти се доказва.

Ако не можеш да видиш положителното в нещо, то поне не влагай в него отрицателното, неутралност понякога е необходима, кажи си "нещата са такива, каквито са". Не е нужно да ги разбираш или да се опитваш, не е нужно да ги харесваш насила, просто, просто... ги приеми.

Това важи с пълна сила и за теб самия. Ако се вглеждаш в себе си и постоянно забелязваш неща, които не харесваш - не можеш да се освободиш от тях, затова би било добре да се фокусираш върху нещата, които харесваш в себе си, "насила хубост не става". Хубавите неща идват с лекота при теб, но само ако им позволиш, а единствения начин да им позволиш е да намалиш съпротивлението. 


Често допускаме "грешката" да искаме нещата да са много по-различни от "сега". Това естествено предизвиква в нас голямо недоволство и така можем да си откараме цяяяяла вечност и в един миг, изтощили се милите, просто си казвате "баста", няма да се ядосвам за това пък повече, омръзна ми и хоп "нещата се оправят от само себе си" - или срещате човек, който ви дава най-подходящия съвет за случая или намирате това, което ви е било необходимо и т.н. 


Естествено в такъв развой на събитията бихте си казала "е, това защо не се случи, когато го исках ми чааак сега" и отговорът е винаги един и същ - защото СЕГА им позволи да се случат, като намали съпротивлението по "въпроса".

Ако се самообучим да работим със собственото си съпротивление, живота ни ще се подрежда доста по-лесно от това, на което сме свикнали и ще можем да се наслаждаваме много повече на събитията, отколкото ако чакаме да изцедим първо силите си от съпротивление и да се предадем, а наместо това го правим - СЪЗНАТЕЛНО.


Как се променяме?
Като се запитаме "в какво трябва да съм повярвал/а, че да мисля по този начин за това конкретно обстоятелство?" - и ще получите своя отговор и ако искате може да повярвате в нещо различно, кое е "вашето" - ще разберете по най-точния индикатор винаги и единствено - чувството, което конкретното убеждение ви "носи".


 И целият този "процес" ще бъде съпътстван с лекота, ако ли не - ако се опитвате "насила да сте позитивни", но не разбирате в какво вярвате, та да мислите по даден начин, нито ще е лесно, нито... приятно. Облекчението от смяната на убеждението е винаги добър знак.

Via Emka Ta
от Интернет чрез Маргарита Стояновска


Споделете това вдъхновение ако ви е харесало.
Имате възможност да се посетите  INside йога студио
 за Йога курсове, йога терапиия или индивидуални занимания

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...